Geschiedenis 1933 - 1981
Geschiedenis 1994 - 1998
Geschiedenis 2003 - 2006
Geschiedenis 2012 - 2014
Home
WWW Geschiedenis
Links
Mail
Actueel
Park
Attractie's
Marerijk
Anderrijk
Reizenrijk
Ruigrijk
Horeca
Souvenirs
Geschiedenis
Entertianment
Theater
Pinokkio de Musical
Overnachten
Efteling Hotel
Hotel Faciliteiten
Hotelprijzen
Kamers en Suites
Efteling Bosrijk
Bosrijk Faciliteiten
Bosrijk Prijzenlijst
Boshuysen
Dorpshysen
Bosrijk Appartementen
Efteling Golfpark
Golfpark Faciliteiten
Golfpark Prijzenlijst
Golfpark Openingstijden
Golfpark Arrangementen
Informatie
Efteling Openingstijden
Entreeprijzen
Abonnementen
Multimedia
Efteling Achtergronden
Efteling Avatars
Efteling Muziek
Extra's
Efteling Cd's
Efteling Sprookjes Cd's
Musicals en Shows Cd's
Efteling Dvd's
Sprookjes Verhalen
Grondleggers
Pardoes

Facebook
Twitter
Youtube
Geschiedenis 1982 - 1993
Geschiedenis 1999 - 2002
Geschiedenis 2007 - 2011

2007: De spectaculaire nieuwe attractie De Vliegende Hollander wordt geopend. De Efteling bestaat 55 jaar. Zo staat er een nieuwe parkshow, ‘TiTaTovenaar -Tika is jarig’, op de planken van het Efteling Theater, wordt op 7-7-‘07 de Dag van het Sprookje gevierd en geeft het Efteling Museum een prachtig beeld van het entertainment door de jaren heen. Tijdens de zomermaanden is er de vertrouwde Efteling Zeven Mijls Zomer met extra veel entertainment, sfeervolle zomeravonden én verlengde openingstijden. In 2007 viert het Efteling Hotel haar 15e verjaardag.


2008: De 50e verjaardag van de Fakir wordt gevierd. De jarige Fakir wordt extra in de bloemetjes gezet met een eigen Efteling Tulp, die her en der in het park te zien is. Eveneens in het voorjaar ontvangt het Efteling Hotel haar miljoenste bezoeker en wordt Bart de Boer de nieuwe directievoorzitter. Op 21 juli lanceert de Efteling haar eigen radiostation, Efteling Radio. In september vinden de eerste opnames plaats van de nieuwe tv-serie TiTaTovenaar, wordt de eerste steen gelegd van Efteling Bosrijk en gaat The Sound of Music in première in het Efteling Theater. In het najaar start de eerste rondreizende theatervoorstelling van Sprookjesboom. In december gaat de tiende editie van de Winter Efteling van start.


2009: Op woensdag 1 april betrekt Assepoester haar huisje in het Sprookjesbos en viert Holle Bolle Gijs zijn 50e verjaardag met een tijdelijke expositie in het Efteling Museum. Als een boze heks zeven voorwerpen uit het Sprookjesbos wegtovert komen oplettende Nederlanders in actie en komt alles toch weer goed. In de zomer presenteert Efteling Theaterproducties met trots Sprookjesboom de Musical in het Efteling Theater. In deze vrolijke, interactieve familiemusical spelen de Sprookjesbosbewoners uit de tv-serie Sprookjesboom de hoofdrol. Eind 2009 overnachten de eerste gasten in Efteling Bosrijk, een vakantiepark met huisjes en appartementen in de natuur. Met de komst van het vakantiepark is de Efteling een korte vakantie bestemming geworden, inclusief een meerdaags parkbezoek. Rond dezelfde tijd opent in het Ruigrijk Station de Oost.


2010: Voor het eerst in de 58-jarige geschiedenis van het attractiepark blijven de poorten van het attractiepark het hele jaar open. Een tastbaar symbool voor de jaarrond openstelling is de ‘eeuwig schrijvende pennenveer’. In maart is Efteling Radio is het enige landelijke kinderradiostation van Nederland, door 90% van de Nederlandse huishoudens analoog of digitaal te beluisteren. Sprookjesboom komt tot leven in het Sprookjesbos. De vriendelijke woudreus spreekt de bezoekers persoonlijk aan en vertelt korte verhaaltjes. In de zomer opent en nieuwe, houten racer-achtbaan Joris en de Draak, waarin bezoekers het tegen elkaar opnemen om de snelste tijd. In november gaat de musical Kruimeltje in première in het Efteling Theater.


2011: Op 8 april 2011 presenteert de Efteling Raveleijn, een mysterieuze stad die het decor vormt voor een spectaculaire parkshow met paarden en echte raven. De enorme openluchtarena biedt plaats aan 1200 bezoekers en aan het nieuwe thema-restaurant ‘Het Wapen van Raveleijn’. Raveleijn is multimediaal met een TV serie, het boek van Paul van Loon en een speciale online game. Eind juli opent het Efteling Hotel haar 21e themasuite, gebaseerd op het eeuwenoude sprookje van Roodkapje, krijgen de suites een restyling en wordt de buitenkant van het imposante gebouw voorzien van nieuwe buitenverlichting. Op 9 oktober gaat de musical Droomvlucht in première in het Efteling Theater. De musical is gebaseerd is op de succesvolle attractie uit de Efteling. De Winter Efteling betovert haar bezoekers met indrukwekkende illusies na zonsondergang en voor het eerst wordt Oud & Nieuw met spectaculair vuurwerk gevierd in het park.

1933 - 1981

1994 - 1998

2003 - 2006

2012 - 2014

Selecteer uw taal:

Meer WonderWereldWeb:

©WonderWereldWeb

1982 - 1993

1999 - 2002

2007 - 2011

2015 - Heden